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INTERPRETATION IC 15-2013-2 OF 
ANSI/ASHRAE STANDARD 15-2013 

SAFETY STANDARD FOR REFRIGERATION SYSTEMS 
 

Date Approved: June 26, 2016 
 
Request from:  William Olson, Manitowoc Foodservice, 2110 S. 26th Street, Manitowoc, WI 
54220.  
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE Standard 15-2013, Section 7.5.3, regarding Exception 3, definition of “portable-
unit systems”. 
 
Background:  It is unclear what is meant by “portable-unit systems” in Section 7.5.3 Exception 
3 as no definition for that term is provided. Any refrigeration system that does not have 
interconnecting refrigerant tubing leading to a remote condenser or condensing unit could be 
disconnected and moved.  
 
Interpretation: Consider any self-contained refrigeration system to be a “portable-unit system.” 
 
Question: Is this Interpretation correct? 
 
Answer:  No 
 
Comment:  The standard requires agency listing of portable-unit systems (e.g. UL Standard 
471). 


